logo 809836513
movie_klein
nieuwsbrief_klein

> Henk Storm bij de beesten af

Bij de beesten af
Met de serie ‘Bij de beesten af’ geeft Storm uiting aan zijn gevoelens over hoe wij mensen ons onverschillig, egoïstisch en wreed gedragen ten opzichte van de dierenwereld. Wij voelen ons oppermachtig en staan er vaak niet bij stil, dat ons gedrag soms nog beestachtiger is dan dat van welk agressief dier dan ook. Misschien moeten we zelfs de uitdrukking veranderen en zeggen dat de dieren zich soms mensachtig wreed gedragen.
In een serie van zeven schilderijen zijn niet wij, maar de dieren de belangrijkste wezens op aarde. Ons gedrag wordt gespiegeld met dat van de dierenwereld en laat zien wat de dieren zouden kunnen doen, als zij als mensen zouden leven.
Vijf van deze schilderijen zijn t/m 31 december bij ons te zien.

Too hot for me
Ik geloof niet dat we bang hoeven te zijn dat de ijsberen naar Nederland zullen komen. Ze zijn niet zo gesteld op het warme weer, waar wij steeds vaker van mogen genieten. Maar wat is een ijsbeer zonder ijs en wat doen wij straks met al dat water?

tohotforme430

Birds
De albatros is een vogel die Storm al vaak heeft geschilderd. Hoe indrukwekkend is het dat deze vogels met vleugels van soms wel 3,5 meter spanwijdte en sterke holle botten dagen achtereen kunnen zweven zonder noemenswaardige energie te gebruiken. Wij mensen moeten ook zo nodig vliegen en dan liefst zo vaak en goedkoop mogelijk. Hoeveel energie maar ook hoeveel dode vogels heeft dat al niet gekost?

birds430

Respect
Zonder het zelfs maar te merken wordt door ons met één voetstap regelmatig een mier of ander levend wezen vermorzeld. Hoe zou het zijn als de rollen omgekeerd waren? Hoe groot zijn wij overigens in het hele universum?

respect430

Windmills
In de Noordzee leven zo’n 300.000 bruinvissen. Zij navigeren op geluid.  Als het even tegenzit, wordt straks een kwart van de Noordzee volgebouwd met windmolens. Het heien van al die palen geeft onder water een enorme herrie, die tot wel 100 km verderop te horen is. We weten niet hoeveel bruinvissen nu al  doof zijn, de weg kwijt of zelfs nooit meer goed zullen kunnen navigeren. We weten ook niet hoeveel vogels er zullen sterven door de wieken van al die molens.

windmills

Heartbreaking
De Afrikaanse blondine Merlize van der Merwe kreeg van haar man een vergunning cadeau t.w.v $2.000,-- om een giraffe te schieten. Vol trots poseerde zij met het hart dat ze er zojuist had uitgesneden. Een valentijnshart voor haar echtgenoot, verklaarde zij. Met liefde heeft ze de dode giraffe omarmd, zo schreef ze op internet.
Ik hoop dat de nog levende giraffe uit mijn schilderij niet alleen haar schaduw vertrapt, maar haar aan haar nog eens even flink door elkaar schudt.

heartbreaking

Alhoewel Storm nog steeds veel schilderijen in acryl en olieverf maakt is hij ook regelmatig achter de iPad te vinden.
Storm gebruikt de iPad regelmatig om -voordat hij met verf gaat schilderen- zijn composities eerst op de iPad samen te stellen. Net zolang tot het beeld dat hij in zijn hoofd heeft de gewenste vorm krijgt. Daarna worden de verfkwasten gepakt en ontstaat er op het doek al schilderend weer een wat ander tafereel. Storm schildert het liefst met grote kwasten en een losse toets.
Deze zeven schilderijen zijn echter helemaal op de iPad en dus digitaal geschilderd. Eén van de voordelen hiervan is dat je eenvoudiger correcties aan kunt brengen, omdat je met vele lagen kunt werken.
Storm geeft les in deze techniek op de Gooise Academie voor beeldende kunsten in Laren: https://gooiseacademie.nl
Aan boven staand schilderij ‘Heartbreaking’ heeft Storm ruim 25 uur gewerkt. Er werden in totaal 14011 verfstreken gezet. En dan hebben we het nog niet over het bedenken en het maken van de compositie gehad.
Een schilderij uit deze serie is te koop voor € 250,- Er is een beperkte oplage van 10 stuks en indien gewenst wordt er een een certificaat van echtheid door de kunstenaar bijgeleverd. (Op het vaste land van Nederland is de bezorging gratis)
U kunt bestellen door een e-mail te sturen naar atelierstorm@xs4all.nl of door het contactformulier op de website Atelierstorm.nl in te vullen. U krijgt dan zo snel mogelijk ter bevestiging een retourmail toegestuurd met vermelding van het rekeningnummer waarop u kunt betalen. Levering zal dan zo spoedig mogelijk plaatsvinden nadat de betaling is ontvangen.

nieuws r

 

Oostermeent Zuid 126
1274 SW Huizen
035 - 52 51 52 3

ma-di 9.00-18.00 uur
wo-do-vr 9.00-21.00 uur
za 9.00-17.00 uur

3 avonden per week open!

Gratis W i f i


GooglePlus-Logo25-25facebooklogo63-25
 InstagramLogo25 25